Sevid je idealno mjesto 

za miran odmor

Sevid je idealno mjesto za miran i tih odmor daleko od gradske buke i velikih turističkih središta. Smještaj u Sevidu potražite u nekoj od luksuznih vila, kuća za odmor ili u nekom od brojnih apartmana u domaćinstvu te uživajte u netaknutoj prirodi i kristalno čistom moru.

Na južnim obroncima Sevida, na predjelu Krč, nalaze se arheološki ostatci Crkve Sv.Vida po kojoj je mjesto dobilo ime. U Sevidu možete uživati u kristalno čistom moru na nekoj od brojnih plaža i skrivenih uvala koje se nalaze diljem cijelog poluotoka.

Jedna od najljepših uvala je Stari Trogir, ujedno i arheološki park, koju krasi pješčana plaža, čisto more i ostaci rimske vile Rustike.

Otkrijte
Sevid
STARI TROGIR

Jedna od najljepših uvala je Stari Trogir, ujedno i arheološki park, koju krasi pješčana plaža, čisto more i ostaci rimske vile Rustike.Rimske građevine temeljene su na hridima uz more čiji se masivi pružaju dalje u more i kopno prema vinogradima. Orijentacija kompleksa određena je konfiguracijom terena smjera sjeverozapad-jugoistok. Visina zidova na cijelom kompleksu varira od 1 do 3m. Zidovi su građeni od klesanog kamena, nepravilne strukture, a povezani su čvrstim vapnencom i vodonepropusnom žbukom. Arheološko nalazište nije istraženo te nije moguće sa sigurnošću utvrditi njegovu namjenu.

Posjetite Marinu

 

Posjetite Marinu, istražite njenu zanimljivu prošlost, naše velikodušne ljude, našu prekrasnu prirodu i netaknuto more.