Marina – sjedište Općine

Marina je malo mjesto smješteno u zaljevu s istim imenom; mjesto je Centar općine, koji se sastoji od 15 manjih mjesta. Marina ima oko 1000 stanovnika, a cijela općina ima oko 5000 stanovnika.

Poljica: turistička atrakcija

Poljica, nova turistička destinacija, u blizini kapele sv. Luke, koji je zaštitnik mjesta. Posebna ponuda mjesta su razvoj suvremenih turističkih apartmana i soba. Smještaj i izvrsna usluga jamče potrebnu udobnost.

Sevid: idealno mjesto za odmor

Idealno mjesto za miran odmor daleko od gradske buke i velikih turističkih središta. Smještaj se može naći u jednoj od luksuznih vila, kuća za odmor ili u jednom od mnogobrojnih apartmana, a tu možete uživati u netaknutoj prirodi i kristalno čistom moru.

Vinišće: jedinstveni osjećaj mira

Vinišće, malo ribarsko mjesto udaljeno samo 8 km od Marine, pruža jedinstven osjećaj mira i tišine. Mjesto je smješteno u prekrasnoj mirnoj uvali s kristalno čistim morem i netaknutoj prirodi te je idealno za ljubitelje tihih obiteljskih odmora.

Zagora: doživite Dalmaciju

Ako idete nekoliko kilometara dalje u unutrašnjost, doživjet ćete autentični ugođaj dalmatinskog kraja. Ovo je područje bogato je mnogim arheološkim nalazištima, te brojnim športsko-kulturno-zabavno-gastronomskim manifestacijama. Područje u kojem se čuva izvorna dalmatinska tradicija i kultura.

Vodič: kako do nas

Marini možete pristupiti cestom, zrakom ili morem. Općina se nalazi uz jadransku obalnu autocestu (D8) koja povezuje južni dio Hrvatske sa svojim zaleđem. Ako dolazite sa sjevera, zauzmite D1 autocestu iz Zagreba preko Karlovca – koja će vas dovesti izravno u Marinu.

 1. Kula u Marini

  Marinska Kula, jedna je od najistaknutijih gradskih znamenitosti. Gradili su je Mlečani kao obrambenu kulu u slučaju invazije sa kopna ili mora tijekom 15. stoljeća. Kasnije je proširena dvorcem i gradskim zidinama oko cijelog naselja kako bi zaštitila svoje stanovnike od upada turske vojske. Biskup Franjo Marcello već je neko vrijeme koristio toranj Marine kao ljetnu vilu. Danas je nedvojbeno najsvjetliji dragulj kulturne baštine.

 2. Dalmatinska kuhinja donosi vam najbolje od mediteranske ponude.

  Dalmatinsku kuhinja karakterizira korištenje prirodnih proizvoda koji, kada se pravilno kombiniraju i pripremaju, stvaraju ukusna i vrlo posebna jela. Može se reći da se dalmatinska hrana temelji na tri osnovna stupa – maslinovom ulju, povrću i voću. Doista, ova tri stupa pružila su podršku dalmatinskim narodima više od pet tisuća godina. Blagodati mora, dugi sunčevi sati, blaga vremena i plodno zemljište, donose bogatu i raznovrsnu žetvu.

 3. “Stara” Trogirska uvala – Sevid  pješčana uvala

  Stari (“Old”) Trogirska uvala – Sevid – kulturno zaštićeno arheološko nalazište, jedna je od najpoznatijih pješčanih uvala na tom području. Ostaci velike, luksuzne pomorske vile koja je djelomično skrivena ispod površine mora.

 4. Crkva Gospe od sniga

  Prvobitna crkva sagrađena u 6. st.  i nalazi se na 170 m nadmorske visine. Dokaz za tu tvrdnju je konstrukcija luka nad vratima i jedan natpis u kamenu iz tog vremena. Polukružni luk je identičan takvom iz Dioklecijanove palače, ali mu nedostaje prednji dio s natpisom. U 15. st. u njega je uklesan grb.

  Mise se održavaju na blagdan Gospe Snježne, 5. kolovoza i na Uskrsni ponedjeljak kad se obavlja i blagoslov polja.

 5. Biciklističke staze

  Nadamo se da će novoizgrađena rekreativna staza pridonijeti razvoju Marine kao sportskog i rekreativnog odredišta. Zbog činjenice da sudjelujemo u programu Cycle – Croatia , naše staze povezane su s općinama Primoštena i Rogoznice te se nadamo da će ih prepoznati veliki broj inozemnih i lokalnih biciklističkih klubova, putničkih agencija ili savezništva i da će njihove aktivnosti biti usredotočene na ovo područje.

 6. Nedirnute plaže i čisto more.

  Nešto po čemu je Općina Marina prepoznatljiva su brojna netaknute plaža s čistim Jadranskim morem. Marinske plaže, za razliku od javnih plaža, s raznim atrakcijama i zabavnim aktivnostima za odrasle i djecu, barovima i restoranima,  prilagođene su svima koji vole malo više privatnosti i skloni su istraživanju manjih i intimnih plaža razasutih po obali.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6

Ako želite doživjeti sve ljepote Marine, pogledajte naš promotivni video!

o
Dalmatinska kuhinja
maslinovo ulje, povrće i voće
tradicionalno pripremljeni
Provjeri
sva ovoljetna
događanja
Nautički turizam
u općini Marina
Koja mjesta
posjetiti dok ste
na odmoru?
Odaberi
pravi smještaj
u Marini
Istražite
kulturnu baštinu
Pretplatite se

Ostanimo
u kontaktu putem našeg
newsletter-a

  Follow Us on Instagram