Zatvori

O nama

Općina Marina – predivna priroda, nedirnute plaže, čisto more i mnoštvo zabave za cijelu obitelj

Kontakt info

Zanimljivosti i preporuke

  • Zađite u marinske uličice i poslušajte priču o hrabrim ženama koje se 1657. g. upustiše u oružanu obranu mjesta od nasrtaja turske vojske. Od trideset djevojaka koje u muškim odorama sudjelovaše u borbama, samo trima znamo imena: udovici Kati Despotovoj, udovici Matuši Škriljinoj te djevojci Jeli Marunovoj koja je potpaljenom bačvom baruta uvis digla kulu i pobila nekoliko Turaka.

  • Zaronite u viniške vode i razgledajte prvu postaju jedinstvenog podmorskog križnog puta, jedinog takvog na svijetu, koji je postupno nastao u viniškoj uvali Jelinak. Figure su položene na dubini od nekoliko metara te su pristupačne i onima koji nemaju iskustva u ronjenju.

  • Esencija marinskog kraja koncentrirana je u njegovim zrelim plodovima. Ne propustite kušati masline, maslinovo ulje i suhe smokve, proizvode koji svoju visoku nutritivnu vrijednost i prepoznatljivu gastronomsku izvrsnost duguju podjednako mjesnom podrijetlu i tradicionalnoj preradbi.

  • Potražite lokalne ribare ili posjetite lokalne restorane te uživajte u svježoj ribi i morskim plodovima spravljenim na tradicionalan način.

  • Lokalne ceste i seoski putovi idealni su za pješačenje i vožnju bicikla. Aktivno istražite ljepote marinske obale i Marinske zagore koristeći šetnice i biciklističke staze. Informirajte se o njima i zaputite se u avanturu!
  • Pronađite svoje mjesto za uživanje u moru! Čitava je obala bogata uvalama i dragama s čarobnim šljunčanim i pješčanim plažama. Zavirite u neku od njih, u Ljubljevu, Voluju i Stari Trogir...