Zatvori

O nama

Općina Marina – predivna priroda, nedirnute plaže, čisto more i mnoštvo zabave za cijelu obitelj

Kontakt info

Kako do nas

Općini Marina možete pristupiti cestom, zrakom ili morem. Smještena uz Jadransku magistralu (D8), na pola puta između gradova Splita i Šibenika te desetak kilometara od Trogira, Općina Marina prometno je lako dostupna. Jadranska magistrala (D8) povezuje južni dio Hrvatske sa svojim zaleđem. Ako dolazite sa sjevera, krenite državnom cestom D1 iz Zagreba preko Karlovca, Gračaca, Knina i Drniša – to će vas odvesti izravno u Marinu. A ako dolazite iz Italije, trebali biste uzeti jadransku obalnu cestu preko Rijeke, Senja, Zadra i Šibenika. Ako želite zračni prijevoz, zračna luka Split je udaljena samo 15 km.

Split je udaljen samo 40 km. Split je izuzetno dobro povezan s ostatkom Europe. U središtu grada nalazi se međunarodna autobusna stanica, željeznička stanica i luka. Split je također dostupan morem. Možete odabrati trajektnu liniju iz Rijeke, Zadra ili Dubrovnika (uz obalu) ili u inozemstvu iz Ancone, Pescare, Barija ili Venecije.

AUTOMOBILOM

Najpopularniji način prijevoza u Hrvatsku je automobilom, a najlakši put do obale iz smjera Zagreba je preko autoceste A1, popularno zvane “Dalmatina”. Autocestom A1 vozite do izlaza Šibenik ili Prgomet. Ukoliko idete na izlaz Šibenik tada međugradskom cestom D8 vozite put Splita te ste za 48 km u odredištu. Ukoliko idete na izlaz Prgomet moguće je ići lokalnom cestom Prgomet-Prapatnica-Seget Donji-Marina ili Prgomet-Labin-Plano-Marina, u oba slučaja do odredišta vas dijeli nešto manje od 30 kilometara. 

AUTOBUSOM I VLAKOM

Marina je dobro povezana sa autobusnim linijama najvećih autoprijevoznika. Postoje i lokalne autobusne linije koje povezuju cijelu općinu Marina s Trogirom. Raspored izravnih autobusnih linija koji povezuju Marinu s glavnim hrvatskim općinama dostupan je na web stranici http://www.buscroatia.com. Dok raspored lokalnih autobusa iz Trogira za Općinu Marina možete pogledati na sljedećoj poveznici https://www.promet-split.hr/vozni-red/trogir 

Željeznički kolodvor nalazi se u Splitu koji je udaljen 40 kilometara od Marine te raspored vlakova možete pregledati na web stranici HŽPP d.o.o. http://www.hzpp.hr .

AVIONOM

Međunarodna zračna luka Split, udaljena svega 15 km od Marine, izvrsno je povezana brojnim zračnim linijama sa metropolama Europe i svijeta. Više o zračnoj luci možete provjeriti na web stranici http://www.split-airport.hr 

Ukoliko putujete avionom u Zračnu luku Split, autobus br. 37 polazi iz zračne luke svakih 20 minuta te zatim iz Trogira za Marinu u ponudi imate brojne lokalne autobusne linije.

BRODOM

Ako dolazite u Hrvatsku trajektom ili bilo kojim drugim plovilom, najbliža luka je u Splitu. Split je povezan s mnogim prekomorskim zemljama, posebice s Italijom s najmanje četiri različite linije koje prometuju i nekoliko puta dnevno. Više informacija pronađite na sljedećoj web stranici https://www.jadrolinija.hr/