Zatvori

O nama

Općina Marina – predivna priroda, nedirnute plaže, čisto more i mnoštvo zabave za cijelu obitelj

Kontakt info

Izjava o digitalnoj pristupačnosti

Turistička zajednica Turističke zajednice Općine Marina nastoji svoje internetske stranice učiniti pristupačnima, sukladno Zakonu o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora (NN 17/2019; dalje u tekstu: Zakon o pristupačnosti).

Ova izjava o pristupačnosti primjenjuje se na mrežno mjesto https://tz-marina.hr/

Stupanj usklađenosti

Ove internetske stranice su djelomično u skladu sa Zakonom o pristupačnosti, zbog neusklađenosti koje su navedene u nastavku.

Nepristupačan sadržaj

Sadržaj naveden u nastavku privremeno je nepristupačan, a radi se o:

  • Većina slika u dokumentima i galerijama koji ne sadrže alt atribute i kratki tekstualni opis
  • Youtube videa nemaju podnaslove na hrvatskom jeziku
  • Dio datoteka (.pdf, .xls, .doc i slično) nije dostupan u formatu u kojem ih može pročitati čitač ekrana.
  • Na stranici postoje tekstualni sadržaji u obliku slike (skenirani sadržaji)
  • Poveznice u nekim slučajevima nisu deskriptivne i ne pružaju informaciju o sadržaju na koji vode (umjesto opisa čest je samo izraz ovdje ili sama internet adresa)

Priprema ove izjave o pristupačnosti

Ova je izjava sastavljena 20. 07. 2022. godine, prema Predlošku izjave o pristupačnosti koji je u skladu s Direktivom (EU) 2016/2012 Europskog parlamenta i Vijeća o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora, a utvrđen je Provedbenom odlukom Komisije (EU) 2018/1523.

Procjena usklađenosti sa zahtjevima pristupačnosti rezultat je samoprocjene Turističke zajednice Općine Marina, tj. procjene pristupačnosti poduzete pomoću WAVE alata.

Povratne informacije i podaci za kontakt

Molimo korisnike ove mrežne stranice da ukoliko primijete neusklađen sadržaj, koji nije obuhvaćen ovom izjavom, da o tome obavijeste Turističku zajednicu Općine Marina.

Sve upite vezane uz pristupačnost ove mrežne stranice korisnici mogu uputiti putem elektroničke pošte info@tz-marina.hr.

Postupak praćenja provedbe propisa i inspekcijski nadzor

Tijelo nadležno za praćenje usklađenosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora sa zahtjevima pristupačnosti i nadzor nad provedbom Zakona o pristupačnosti je Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske.

U slučaju nezadovoljavajućih odgovora na obavijest ili zahtjev za povratne informacije o pristupačnosti ovim mrežnih stranica, korisnici se mogu obratiti Povjereniku za informiranje putem elektroničke pošte: pristupacnost@pristupinfo.hr.