Zatvori

O nama

Općina Marina – predivna priroda, nedirnute plaže, čisto more i mnoštvo zabave za cijelu obitelj

Kontakt info

Ronjenje

Via Crucis podmorski muzej je privatni projekt u vlasništvu firme Blue Nautica iz Trogira i kao takav je u svijetu jedini ”Križni put pod morem’’. Lokacija našeg podmorskog muzeja i privatne plaže sa aquaparkom je u prekrasnoj mirnoj uvali Jelinak u Općini Marina koja je udaljena svega 2 nautičke milje od Trogira. U širokom obimu ponude, uz charter motornihplovila i aktivnosti našeg ronilačkog centra, Blue Nautica u Trogiru je renomirani ronilačkicentar, profesionalna škola ronjenja. U želji da našim polaznicima, charter gostima, ali i svima ostalima ponudimo nešto sasvim novo i jedinstveno, osvježenje turističke ponude, jednu novu turističku atrakciju, došli smo na ideju da napravimo naš vlastiti muzej pod morem na jedinstvenu temu u sklopu kojeg je privatna plaža sa aquaparkom.
Kao temu podvodnog muzeja izabrali smo Križni put sa svih 14 postaja jer takav, pod morem, ne postoji nigdje u svijetu. Stalni postav muzeja sastoji se od 14 postaja sa ukupno 52 kipa u prirodnoj ljudskoj veličini te velikog 8-metarskog kipa Isusa Krista u vidu 15. Postaje – ‘’Uskrsnuće Isusa Krista’’. Sve figure su ručni rad, unikati izrađeni od betona tehnikom ferocementa te kao takve potpuno ekološki prihvatljive.

Cijela podmorska priča postavljena je na maloj dubini od svega 4-5 metara, a veliki 8- metarski kip na dubini od 10 m, kako bismo razgledavanje omogućili svima- i djeci i odraslima, iskusnim roniocima, potpunim scuba početnicima, ali i običnim kupačima. Iza nas je uspješna prva godina, a prema svim pokazateljima i ukupnim reakcijama dolaze nam, vjerujemo i još uspješnije.

Zbog sveukupnog doživljaja sadržaja lokacije, samo po sebi se nametnulo ime ‘’No Stress Zone’’. Za nautičare osigurano je sidrište, a scuba ronioci, scuba početnici, obični kupači, obitelji sa djecom ili grupe prijatelja ukrcavaju se na naše motorne brodove na samoj Trogirskoj rivi.

BLUE NAUTICA
MOTORBOAT CHARTER – DIVING – UNDERWATER MUSEUM – PRIVATE BEACH & AQUAPARK – DIVE & RESCUE – DRY DOCKING
Put Cumbrijana 19, 21220 Trogir (ACI Marina Trogir), CroatiaT: +385 (0)99 6600 269 
T:  +385 (0)91 211 4884 
E: info@blue-nautica.com 
W: www.blue-nautica.com
W: www.viacrucis-underwatermuseum.com