Zatvori

O nama

Općina Marina – predivna priroda, nedirnute plaže, čisto more i mnoštvo zabave za cijelu obitelj

Kontakt info

Camino Šibenik predstavljen na međunarodnom kongresu u Španjolskoj

Ourense, Španjolska - Camino Šibenik predstavljen je na 13. Međunarodnom Camino kongresu u Španjolskoj, gdje se okupilo više od 50 Camino udruga iz cijelog svijeta kako bi raspravljale o Putu sv. Jakova - drevnoj europskoj mreži hodočasničkih putova koji vode do svetišta u Santiago de Composteli.

 

Tijekom konferencije hrvatska Bratovština sv. Jakova predstavila je Camino Šibenik, kao i druge hrvatske Camino rute te bogatu hrvatsku Camino baštinu. Naime, hodočasnici pješače Putem Sv. Jakova iz Šibenika još od 1203. godine. Prije tri godine pokrenut je projekt obnove ovih srednjovjekovnih hodočasničkih ruta i od tada je Camino rute u Hrvatskoj prošlo više od 3300 hodočasnika na pet obnovljenih dionica među kojim je i Camino Podravina. Do kraja 2023. godine Bratovština svetog Jakova namjerava predstaviti još šest etapa, uključujući Brač, Korčulu, Gorski kotar, južnu Istru, kao i Camino rutu koja povezuje Dubrovnik i Međugorje.

 

Camino Šibenik dio je hrvatske i europske mreže Puteva sv. Jakova prolazi kroz prekrasni krajolik maslinika, vinograda i plaža Šibensko-kninske županije. Ova dionica hrvatskog Camina započinje kod crkve sv. Jakova u Marini, i nastavlja se preko Rogoznice, Primoštena, Vrpolja, Šibenika, Vodica, Tribunja sve do Pirovca.

 

“Hrvatske Camino rute nude jedinstveno i fascinantno iskustvo, temeljeno na više od 820 godina hrvatske Camino baštine, i bili smo oduševljeni što smo ga imali priliku podijeliti s međunarodnom Camino zajednicom na ovom kongresu,” rekla je Lovorka Korica, voditeljica projekta u Bratovštini sv. Jakova.

 

Za više informacija posjetite www.caminocroatia.com