Zatvori

O nama

Općina Marina – predivna priroda, nedirnute plaže, čisto more i mnoštvo zabave za cijelu obitelj

Kontakt info

Pješačenje

Najjednostavniji i najzdraviji vid aktivnosti itekako se uklapa u aktivni odmor. Općina Marina osmislila je „stazu zdravlja“ koja započinje outdoor fitness-parkom te ide dijelom poluotoka koji mjesto Marinu dijeli od Vinišća.

Utrka „Hileja Marina trail“, koju je organizira društvo Hileja Trek&trail, nije samo najljepša promidžba te marinske staze, već poziv svakome gostu da se prošeta tom „plemenitom divljinom“ općine Marina. Staza prolazi šumom, kamenjarom, maslinicima, obalnim škrapama i makadamom te je idealna za temeljito upoznavanje krajobraza ovog povijesnog Hiličkog poluotoka.

Više info: https://hr-hr.facebook.com/hilejamarinatrail/

Pratite stope Franje Josipa I.

U mjesnom dijalektu poznata kao Grota, Spilja svetog Filipa i Jakova se nalazi 1,8 km od Turističkog ureda Marina. Pristup autom je moguć do podnožja brda na kojem se nalazi, a samoj spilji pristupa se uređenom pješačkom Stazom „Franjo Josip I.“ - austrijski car i ugarski, hrvatski i češki kralj koji je 1891. posjetio spilju.

Odvažite se na malo rekreacijskog odmora, naučite ponešto o povijesti kraja u kojem se nalazite te uživajte u miru i tišini koju pruža ova staza. Na vrhu Vas čeka spilja ispred koje je plato sa stoljetnom česminom, srednjovjekovnim stećcima i ostatcima kasnoantičke arhitekture